Gordelroos wat is dat?

Gordelroos is meestal geen ernstige, maar wel een hinderlijke, soms erg pijnlijke aandoening die enkele weken kan aanhouden. De oorzaak van dit ongemak is een infectie met het Varicella Zoster virus. De medische term die hiervoor wordt gebruikt is herpes Zoster. De kenmerken van gordelroos zijn een hevige, brandende of stekende pijn, die vaak samen gaat met koorts of een algeheel gevoel van ziek zijn. Na een paar dagen ontstaan kleine groepen rode blaasjes.  Gordelroos kan overal op uw lichaam voorkomen, maar meestal openbaart de ziekte zich rond de buik en de taille.

Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor gordelroos

Hoe ontstaat gordelroos ?

Als iemand als kind waterpokken heeft gehad dan trekt het virus zich terug in de zenuwcellen van het ruggenmerg. Als uw weerstand verlaagd,  na ziekte of een zeer heftige periode, kan Zoster virus weer actief worden en gordelroos veroorzaken. De ziekte uit zich dus vooral op wanneer de weerstand laag is. Wie nooit waterpokken heeft gehad en geen antistoffen heeft tegen het virus, kan besmet raken door iemand anders. Het virus kan door de lucht worden overgedragen en ook via het vocht uit de blaasjes. De ziekte kan in principe meerdere malen bij dezelfde persoon optreden.

Raymedy methode en gordelroos

Een virus laat zich niet makkelijk pakken en daardoor is de kans aanzienlijk dat als u eenmaal gordelroos heeft gehad dat het terug komt als u verzwakt bent. Om het virus in het lichaam aan te pakken wordt er gewerkt met de Raymedy Zapscan©. Met deze scan worden de frequenties van het heersende virus vastgesteld. U kunt dan door gebruik te maken van de Raymedy apparatuur thuis werken aan uw herstel. Met de thuisbehandelings-set  kunt u naast het uitroeien van het virus, en dit is uniek in Nederland, ook de huid en uw weerstand verbeteren.