Acne en littekens

Uw huid is uw grootste orgaan.  Acne, oneffenheden en rode vlekken ontsieren uw huid maar zijn ook een teken dat er iets niet helemaal soepel verloopt in uw lichaam. We zien het natuurlijk bij pubers onder invloed van de hormonen maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Raymedy centrum Eindhoven spoort de oorzaak van de huidproblemen op en pakt ze aan. Raymedy zorgt voor een snelle vermindering van zwellingen en ontstekingen waardoor de huid weer rustig wordt.  De verhoorning wordt normaal, de huid wordt weer rustig en littekens vervagen.

Oorzaak van acne

Acne is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer talg.  Als er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken.  Hormoonveranderingen zijn dus een oorzaak maar ook het gebruik van bepaalde medicijnen of voeding kunnen een rol spelen.

Acne en Raymedy

Dat hormonen op een bepaalde leeftijd gekke dingen gaan doen is niet te vermijden. Toch lijkt ook dit te sturen. Door onderliggende virussen of bacteriën aan te pakken, de reactie op voeding te testen kan er al veel veranderen. De Raymedy methode werkt van binnen uit maar vergeet ook zeker de buitenkant niet. In eerste instantie richt de behandeling zich op de binnenkant, hoe beter alle processen aan de binnenkant verlopen hoe groter de kans op herstel. Daarna volgt ook de buitenkant. Met microstroom en licht wordt de huid behandeld waardoor littekentjes verdwijnen en de doorbloeding verbeterd wordt.