Littekens

Wat gebeurt er als u een tuinslang dcihtkrijpt of erger, doorsnijdt? Dat hoeven we u niet uit te leggen dat het met de energie in  een energiebaan eigenlijk ook zo werkt.  Een liiteken kan daardoor dus klachten veroorzaken in uw lichaam.

Welke klachten kan een litteken  veroorzaken?

Als een wond dieper is dan een gewoon sneetje in uw vinger dan kunt u dus klachten krijgen. Denkt u eens aan een operatie of ongeluk waarbij een meridiaan word doorgesneden. Dit kan, hoeft niet altijd,  blokkerend werken op de doorstroming van energie waardoor klachten kunnen ontstaan. De klacht hoeft niet te ontstaan daar waar het litteken is. Een klacht kan zich manifesteren op een andere plaats in de energiebaan.

Raymedy centrum Eindhoven meet de energie in de verschillende banen en u kunt daardoor zelf ook op het beeldscherm zien of er eventuele banen worden geblokkeerd door een liiteken. Dit litteken kan net ontstaan zijn maar ook oude littekens kunnen de veroorzaker zijn van klachten.  Tussen het ontstaan van het litteken en de klachten kan ook een periode zitten waardoor niet altijd het verband duidelijk is. Belangrijke littekens die Raymedy centrum EIndhoven regelmatig behandeld zijn keizersnedes, operaties maar ook littekens ontstaan bij een ongeval of natuurlijke bevalling.

Client ervaring

Lucien, 13 jaar, Eindhoven

Tijdens het buiten spelen bij de BSO ben ik gevallen en blijven hangen met mijn bovenarm op een puntig hekwerk. Daar heb ik mijn arm aan de onderkant opengereten. We zijn samen met mijn leidster naar het ziekenhuis gegaan. Mijn ouders waren er toen gelukkig ook. Ze hebben de wond gelijmd omdat ik niet meer onder narcose kon worden gebracht door alle pijnmedicatie. Daarna moest het heel lang helen. Iedereen was geschrokken en ik zelf natuurlijk het meest. Mijn litteken zag er heel lelijk uit en ik had erg last van de ervaring. Bij Raymedy hebben ze het litteken in een paar behandelingen ontstoord en het ziet er nu zoveel beter uit! Ook kan ik nu zonder rot gevoel over het incident praten. Heel fijn!