Wat is een virusinfectie?

Een virusinfectie is een infectie die veroorzaakt wordt door een virus. Het virus kan zich verder verspreiden en u kunt vervolgens andere mensen besmetten met het virus. Normaal gesproken ontwikkelt uw lichaam zelf voldoende weerstand om de virusinfectie onschadelijk te maken. Dit is helaas niet altijd het geval. Er zijn vele virussen bekend die verschillende ziekten kunnen veroorzaken. Virussen kunnen op vele plaatsen in het lichaam problemen, met name ontstekingen, veroorzaken. Een virusinfectie kan bijvoorbeeld klachten in uw ogen, longen, huid, darmen of in je evenwichtsorgaan veroorzaken. Een bekend voorbeeld is het herpes simplex virus: dat een koortslip

Oorzaak van een virusinfectie

Er zijn verschillende manieren om besmet te raken met een virus: Via de longen of het maag-darmkanaal. Je kunt bijvoorbeeld ziek raken door de lucht in te ademen als iemand hoest. In die lucht zitten dan virussen, die vervolgens een virusinfectie veroorzaken.  Ook kunnen virussen via uw handen of eten het maag-darmkanaal binnenkomen en u zo infecteren. Daarnaast kan een virus via  beschadigde huid of slijmvliezen binnen dringen.

Symptomen van een virusinfectie

Hoe uw lichaam reageert op het virus is afhankelijk van de conditie van het afweersysteem, de duur van de infectie, de plaats waar het virus zich bevindt en de aard van het virus. Ook de algemene geestelijke en lichamelijke conditie is van belang.  Symptomen van een virusinfectie kunnen koorts, vermoeidheid en een algemeen onwel gevoel zijn.

Behandeling van Raymedy

Omdat het lastig is een virus te pakken te krijgen is meestal het devies: uitzieken. Met de ZAP behandeling van Raymedy kunnen echter de frequenties van de ziekmakers worden opgespoort en direct worden behandeld. Een terugkerende koortslip? Of voortdurend verkouden? Met de ZAP methode van Raymedy is daar vrij eenvoudig iets aan te doen. Het voordeel van deze methode is dat u ook een deel thuis kunt behandelen door middel van een thuis-behandel-set.