Wondgenezing

Iedereen heeft vroeger wel een keer zijn knie kapot gevallen en kan zich mogelijk herinneren hoe snel een wond kan genezen.

Meestal is het lichaam heel goed in staat om zichzelf te kunnen repareren. Een probleem kan echter zijn dat het lichaam zelf niet in staat is om voldoende te herstellen door heel verschillende oorzaken zoals een slechte doorbloeding of conditie en of een gebrek aan vitaminen en minerale. Ook kan het zijn dat  er zich een ziekteverwekker in de wond heeft genesteld waardoor het natuurlijke proces verstoord geraakt is.

Raymedy kan opzoek gaan naar de mogelijke oorzaak van het probleem, maar kan ook heel goed preventief ingezet worden na een operatie of trauma. Afhankelijk van de soort wond en oorzaak van het probleem kan het behandelplan gemaakt worden. De behandelingen kunnen daardoor, indien nodig,  zelfs thuis voortgezet worden.

Klant ervaringen

 

Grote open wond, Mariska Beijen

Al een tijd geleden heb ik tijdens een ongeluk mijn voet verbrijzeld. Daardoor is de huid onder mijn voet transplantatie huid die gevoelloos is. Tijdens een lange wandeling is er een grote wond ontstaan die door dat deze huid heel slecht doorbloed is niet wilde dichtgroeien.

Tijdens een behandeling bij Raymedy centrum Eindhoven is de wond behandeld en ik was eigenlijk heel erg verbaasd hoe snel er verbetering was. Ik heb een week thuis behandeld met apparatuur van Raymedy en het verbeterde elke dag. Ik heb vol trots de foto’s naar de praktijk gestuurd maar ik besef me ook wel dat het een beetje vies is.

Enorme open brandblaar, Sjors de Leijer

Ik was met mijn blote voet op een brandend stuk kool gaan staan. Hierdoor kreeg ik meteen een blaar onder mijn voet van ongeveer 10 cm lang en 4 cm breed. Na een bezoek bij de huisarts werd deze blaar open gesneden. Dit bleek beter voor het proces. Ik had hierdoor een open wond onder mijn voet, wat erg pijnlijk was. Tevens ging ik 1 week later op vakantie en ik was bang dat het, voor ik vertrok, niet goed was genezen. Echter door de lichtbehandeling ging het genezingsproces erg snel, waardoor ik met een gerust hart en zonder open wond op vakantie kon.

Ik heb 8 (thuis)behandelingen gehad.

Mijn ervaring met Raymedy:
Erg goed. Ik had totaal niet verwacht dat de lichtbehandeling het genezingsproces versnelde. Tijdens de behandeling zag ik mijn wond krimpen en indrogen.

Het resultaat van uw behandeling?
Ik kon met een gerust hart op vakantie.

Ik had de volgende twijfels/bezwaren voor dat ik een afspraak maakte:
Ondanks dat mijn tanate deze behandelingen toepast, had ik er totaal niet aan gedacht om dit bij mijn wond toe te passen. Te veel onwetendheid denk ik.

Verbrijzeld enkelgewricht, Silke,  26 jaar, Antwerpen

Ik heb op 20 mei 2006 een scooterongeluk gehad waardoor mijn enkelgewricht verbrijzeld was en mijn scheenbeen en kuitbeen gebroken. Ik ben diezelfde dag geopereerd in Tilburg om alles weer aan elkaar te maken. Een half jaar daarna ben ik weer geopereerd om die pinnen en schroeven te verwijderen omdat mijn lichaam de materialen aan het afstoten was.
Vanaf het moment van het ongeluk heb ik altijd veel pijn gehad, voornamelijk in het gewricht.

1,5 jaar na de laatste operatie ben ik weer op controle gegaan omdat het niet goed voelde. Ditmaal ben ik naar België gegaan omdat ik van mening ben dat ze op medisch gebied verder zijn dan in Nederland. Na wat foto’s en een scan zijn ze erachter gekomen dat er artrose in het enkelgewricht zit. Toen hebben ze operatief het gewricht weer “glad” gemaakt. Na de operatie heb ik 1x per week fysiotherapie gehad. Het resultaat van de operatie heeft maar 1 jaar geduurd. Daarna was er weer een operatie nodig om de pijn wat weg te nemen. Na deze operatie heb ik een apparaat aangemeten gekregen waar ik 4 keer per dag een half uur in moest. Het apparaat bewoog mijn voet op en neer om zo het gewricht soepel te houden en steeds een stukje meer te bewegen. Op een gegeven moment kon mijn voet in een hoek van 80 graden en dat had ik nog nooit bereikt sinds het ongeluk. Helaas was dat maar van korte duur. 1,5 jaar na die operatie volgde er weer een operatie. Nu hadden ze het idee om mijn achillespees op 3 plaatsen voor de helft door te snijden om zo de pees wat op te rekken in de hoop dat er meer beweging kwam. Na deze operatie kreeg ik weer een ander apparaat aangemeten die ik voornamelijk ’s nachts aan moest. Dit apparaat werkte met een veer die mijn voet constant in een hoek van 90 graden duwde. Ook moest ik na deze operatie 4 tot 5 keer per week naar de fysiotherapie. Daar hebben ze ervoor gezorgd dat de pees en kuitspier los bleef en bleven we werken aan de beweging in het gewricht. Op een gegeven moment merkte ik dat de blokkade van de artrose in het gewricht weer terug kwam dus daardoor kon de pees ook niet oprekken. De beweging was op den duur beperkt tot ongeveer 55/60 graden.

Ik heb vanaf het ongeluk non-stop pijn in het enkelgewricht. De ene dag gaat het natuurlijk beter dan andere. Vooral met vochtig en koud weer heb ik meer pijn.

Ik ben een half jaar geleden in contact gekomen met Raymedy therapie. Ik stond er nogal sceptisch tegenover maar na de eerste behandeling stond ik op en was even verbaasd omdat ik voor het eerst in ruim 8 jaar bijna geen pijn had. Dit was een hele vreemde maar fijne gewaarwording. Ik weet natuurlijk dat de oorzaak niet weggehaald kan worden, maar dat de pijn zodanig verminderd is, al na 1 behandeling, is voor mij al heel veel winst. Ik heb daarna nog een aantal behandelingen gehad en nu is het zodanig onder controle  dat het mijn leven niet meer beïnvloedt. Het gaat nu zoveel beter.