Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die getypeerd wordt door roodheid in het gezicht, soms vergezeld van puistjes. Het komt voor bij volwassenen vanaf 30 jaar. De karakteristieke kleine haarvaatjes en  ontwikkelt het zich als een roodheid op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. In sommige gevallen kan rosacea ook optreden op de hals, borst, hoofdhuid en rond de oren. Rosacea kan gepaard gaan met puistjes en wordt daarom ook wel acne rosacea genoemd, en eigenlijk heeft het met echte acne weinig te maken heeft.

Oorzaak

De precieze oorzaak is onbekend. Een erfelijke factor lijkt een rol te spelen. Er wordt ook al lang gespeculeerd over de rol van demodex-mijten bij het ontstaan van rosacea. Verzuring van het lichaam lijkt eerder een logische verklaring.

Rosacea en Raymedy

Zoals bij alle ziektebeelden die bij Raymedy worden behandeld zal ook bij het behandelen van rosacea gekeken worden naar het hele lichaam. Natuurlijk wordt er gekeken naar de zuurtegraad van het lichaam maar waardoor zou die in uw geval te hoog zijn of zijn er andere oorzaken aan te wijzen. Door middel van de raymedy thermografische scans kan worden achterhaald wat in uw geval de oorzaak is van de rosacea. Daarmee is de behandeling ook helemaal op u afgestemd!