Prostaatklachten

Prostaatklachten komen  best vaak voor, bij de ene is dat pijnlijker dan bij de ander.  Vanaf de puberteit begint de prostaat te groeien en dat kan leiden tot een goedaardige vergroting van de prostaat. Een vergrote prostaat geeft op een gegeven moment plasklachten of een plasbuis die dichtgedrukt wordt. Als er klachten zijn wil dat niet zeggen dat het direct iets ernstigs is maar het kan wel hinderlijk zijn.

4 a 5 keer per nacht mijn bed uit

(Wim, Gemonde) Ik ging naar de huisarts voor de jaarlijkse algemene  controle o.a. bloedprikken voor de prostaat. De uitslag was op het randje, wel of geen medicijnen. Ik koos ervoor om een jaar  te wachten want liever geen medicijnen als het niet direct nodig is.

Na een paar maanden begon de ellende; 4 à 5 keer per nacht mijn bed uit om te plassen. Ik hoorde van de Raymedy-behandelingen die ik thuis zou kunnen gaan uitvoeren en dat was erg positief, dus een afspraak gemaakt. Ik werd doorgemeten en ik kreeg thuisbehandeling (koffertje met thuisapparatuur) mee. Dat bestond uit een programma op de computer met magneetveldtherapie. De behandeling duurde bij mij 9 dagen, om de dag ca. 45 minuten. Na 5 behandelingen waren mijn problemen opgelost!!

Een jaar later moest ik weer op controle en bloedprikken. De huisarts vroeg: ”Wat is er met u gebeurd??”. De waarden in het bloed waren dusdanig verbeterd dat de huisarts vraagtekens erbij kreeg. Ik heb alles uitgelegd, verteld over de Raymed-behandelingen. Natuurlijk visitekaartjes achtergelaten voor andere patiënten.

Mijn problemen zijn opgelost, met dank aan Raymedy!