Te zwaar

Teveel lichaamsgewicht meesjouwen is geen pretje. Het belemmert bij dagelijkse bezigheden. Maar wat gaat u doen als afvallen niet lukt Altijd maar op de voeding letten, extra sporten en nog steeds geen gram minder. Bij veel mensen geeft dit frustratie en juist het tegenovergestelde effect: meer kilo’s.  En toch weet u meestal wel wat de risico’s zijn.  Het verhoogt het risico op ziekten, gezondheidsproblemen en diabetes.  Een toename van buikvet vertegenwoordigt een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en vermoeidheid. De meeste mensen met overgewicht hebben darmklachten. Symptomen die vaak samenhangen met overgewicht zijn maagbranden, reflux of zure oprispingen,  winderigheid, slechte vertering, constipatie, diarree en vermoeidheid.

Oorzaak

Overgewicht heeft meestal meerdere oorzaken. Meer eten dan er verbruikt wordt is natuurlijk wel een belangrijke oorzaak. Biologische factoren zijn ook van belang, zoals: erfelijke aanleg, hormonen, medicijnen of ziekten die bewegen moeilijk maken. Maar ook sociale factoren hebben invloed. Denk aan de invloed van uw directe omgeving, familie en vrienden,  op uw gedrag. Uw omgeving kan u steunen bij een gezonde leefstijl of juist aanmoedigen tot minder gezond gedrag. Psychologische factoren tenslotte beïnvloeden zowel uw eetgedrag als uw dagelijkse beweging. Heftige emoties zoals verdriet, stress en woede kunnen ervoor zorgen dat iemand veel meer gaat eten. Depressie of een sociale angst maken van bewegen soms een onoverkomelijke hobbel.

Overgewicht en Raymedy

Niet weten waarom het afvallen niet wil lukken is met de Raymedy methode verleden tijd.  Door middel van een thermografische Raymedy scan kan snel worden vastgesteld wat er in de weg zit. Hoe is het met de hormoonhuishouding of zijn er bepaalde stoffen tekort?  Misschien reageert u wel op bepaalde voeding of draagt u een ziekteverwekker bij u die de boel in de war gooit. Diverse mogelijke oorzaken worden door de scans getest en daar wordt direct op gewerkt. Als de oorzaak gevonden is en het lichaam in standje “aan” is gezet wordt het lichaam door middel van lymfedrainage en bindweefsel  aan het werk gehouden.  Alle behandelingen gaan gepaard met voedingsadviezen en indien nodig of gewenst kan er dagelijks contact zijn. Dit om u te blijven stimuleren of de juiste voedingstips door te geven.

Client ervaring, Nienke, 49 Eindhoven

8 Jaar geleden viel ik veel af, bijna 30 kilo. Ik voelde me fit en energiek. Niets was me te veel. Maar gedurende de jaren kwamen er weer kilo’s bij en ik bereikte een grens waar ik echt niet overheen wilde. Ik was inmiddels te zwaar om te gaan hardlopen. En in de avond was ik zo moe na mijn werk dat ik het niet kon opbrengen om nog iets te doen. Een normaal denkend mens gaat dan waarschijnlijk toch naar de sportschool maar ik ging op de bank zitten met lekkere dingen. Het ging niet goed. Ik kreeg ook steeds meer last van overgangsklachten en via een collega hoorde ik over Raymedy.

De therapeute kwam er snel achter dat ik een virus bij me droeg en dat de hormoonhuishouding eigenlijk best wel gewoon was. Ik kreeg een kastje mee naar huis en moest via mijn laptop en dat kastje mezelf behandelen. Een hele zit van 75 minuten,  om de dag. Maar het effect vond ik echt ongelofelijk. Die enorme vermoeidheid die ik voelde viel vrij snel weg en ik viel de eerste twee weken al 5 kilo af.  Ook  had ik geen opvliegers meer, of ze zette in ieder geval niet door. En slapen ging gelukkig ook goed.  Mijn collega’s waren verbaasd over de snelle resultaten en ook mijn man stond te kijken van de snelle veranderingen. Al in de tweede week had ik zin om weer te gaan wandelen en ik heb echt weer zin om het aan te gaan pakken. Ik hoop voor de zomer echt een heleboel kilootjes achter me te laten. Weg ermee!  Dank je wel Raymedy centrum Eindhoven!