Bijzondere dag met jongeren met Autisme, ADHD en ADD

Vandaag geen verhaal van een cliënt deze week  maar een van mij als therapeut. Ik ben namelijk erg onder de indruk van de reacties  van de prachtige kinderen die ik mocht ontmoeten.

Voor het onderwijs van kinderen met hoog gevoeligheid, autisme , ADHD, ADD mocht ik vijf kinderen zien en doormeten. Alle vijf de kinderen zijn hoog sensitief. Opvallend vond ik het dat de kinderen heel goed kunnen aangeven hoe ze zich voelen en wat er gebeurt in hun hoofd.  Zegt Rogier van 11:  ” Mechthild mijn hoofd zit zooooo vol, er kan helemaal niets meer bij!”.

Sander kwam binnen, stil in elkaar gedoken, zich klein gemaakt. Spreken was erg snel en onrustig. Hij moest zichzelf in achtnemen om uit zijn woorden te kunnen komen. Ik kon hem in het begin moeilijk verstaan omdat hij erg snel sprak en struikelde over zijn woorden. Hij voelt zich erg ellendig al 1,5 jaar, vertelde moeder.  Sander gaat niet meer naar school maar heeft een zeer hoog IQ .

Gelukkig mocht ik hem doormeten en zijn moeder zat er bij om er voor hem te zijn, aantekeningen te maken en reacties met bevindingen vast te leggen.

Na een aantal lichtsignalen op zijn nekwervels voelde Sander al meer rust. Hij vond het moeilijk om te zeggen omdat hij niet zeker wist of hij zich dit inbeeldde. Zijn spraak werd rustiger en kwam al beter uit zijn woorden. Een aantal signalen later gaf Sander aan dat de overprikkeling verdween.

Hij ging open, begon te vertellen en sprak over zijn kennis op medisch gebied. Wat hij vertelt staat nog niet eens beschreven in een encyclopedie  Hij werd groot kwam in contact met iedereen en hij zei dat hij zich in 1,5 jaar nog niet zo goed gevoeld heeft. Iedereen aanwezig was verbaasd en erg onder de indruk wat er met hem gebeurde in zo’n korte tijd!.

Ik zie hem voor me over een paar jaar op een groot podium voor een breed publiek, vertellen. Deze jongeman heeft zoveel know how en talent dat het zonde zou zijn als hij hiermee niet verder zou kunnen. Fijn als Raymedy centrum Eindhoven hem hierbij op een eenvoudige wijze hierbij kan ondersteunen. We hebben kunnen zien en meten wat er nodig is voor de kinderen om meer rust te krijgen zodat zij hun talenten kunnen ontplooien. School drop-outs zou zomaar eens verleden tijd kunnen gaan worden! Zo gaaf!