ADHD

Moeilijk de aandacht erbij houden. Beetje vergeetachtig. Onrustig. Opletten is lastig. Niet stil kunnen zitten. Steeds andere dingen willen ondernemen. Mensen mopperen vaak op u en er is onbegrip. Dit zou wel eens kunnen duiden op ADHD.

ADHD is de afkorting voor de Engelse term: ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. In het Nederlands betekent dat een stoornis waarbij je het moeilijk vindt om je aandacht ergens bij te houden en iemand heel erg druk bent (hyperactief). Iedereen is wel eens druk of kan niet zo goed opletten, maar als je ADHD hebt heb je hier wel erg vaak last van.

Hoe ontstaat ADHD en ADD?

Regulier wordt ADHD gezien als erfelijk. Dat betekent dat als één van de ouders en broers of zussen het hebben er een grote kans is dat u het ook hebt. Ook zien de hersenen van iemand met ADHD er iets anders uit. Speciale gebieden in je hersenen zijn dan wat kleiner dan normaal en je hersenen werken ook wat anders.

Door verschillende cliënten te behandelen die reeds de diagnose ADHD hadden zien wij ook dat er andere oorzaken zijn van het drukke ongeconcentreerde gedrag. We zien vaak dat de cliënt eigenlijk heel erg moe is en dat dit verschillende oorzaken kan hebben. Sommige mensen hebben last van een ziekteverwerker de ander heeft veel last van bepaalde voedingsstoffen. Maar in feite is het lijf zo moe dat de cliënt zich daardoor heel druk gedraagt en zich moeilijk kan concentreren juist om maar niet te voelen dat het zo moe is.

Door de ziekteverwekker aan te pakken en naar de voeding te kijken gaat het energie niveau omhoog en daardoor keert er rust terug. Door een Raymedy PsyChi behandelingen kunnen ook ingesleten patronen doorbroken worden. Dat wil niet zeggen dat iedereen met ADHD de rust zelve kan worden maar veel kinderen met druk gedrag kunnen dankzij Raymedy een stuk rustiger worden.

Klant ervaring

Steffie, 11 jaar

Klacht(en) voor de Raymedy behandeling was/waren:
Druk in mijn hoofd, moeilijk stil zitten, concentreren,  Ik liep met rekenen en taal een groep achter en kon niet naar het VMBO, wat ik graag wilde.

Ik heb 3 behandelingen gehad.

Mijn ervaring met Raymedy:
Ik werd gemeten en ik had een beestje in mijn buik. Ik kreeg een kastje mee en dat kon ik thuis gebruiken. Eigenlijk ben ik na 3 dagen al gestopt met mijn medicijnen omdat ik voelde dat ik rustiger werd. Na 3 behandelingen ging het echt goed met me. Ik mocht ook met mijn eigen klas mee taal en rekenen doen.

Het resultaat van uw behandeling?
Ik werd veel rustiger en ik weet ook dat melk niet zo goed voor mij is. Als ik een ijs eet dan voel ik dat ik weer wat drukker ben. Maar op school gaat het super duper goed.

Ik geef mijn Raymedy Therapeut een: 8
Ik geef mijn Raymedy behandeling een: 10
Ik geef jullie bedrijf totaal een: 8