Wat is PTSS?

Er kunnen dingen in uw leven gebeuren waardoor u psychische klachten krijgt. Voorbeelden zijn onder andere een auto-ongeluk, seksueel misbruik, een overval, aanslag of oorlogsgeweld.  Dit kan kortdurende stress klachten geven. Vaak kunnen mensen een traumatische ervaring zelf verwerken of met hulp van de omgeving. Maar helaas lukt dat soms niet. Nare herinneringen en de angstige gevoelens of gevoel van machteloosheid blijven maar terugkomen. Deze klachten zouden kunnen wijzen op een posttraumatische stress-stoornis (PTSS).

Wat zijn de meest voorkomende klachten bij PTSS?

  • Herbelevingen: U hebt last van nachtmerries/enge dromen of flashbacks. U beleeft de (traumatische) gebeurtenis(sen) steeds opnieuw in uw hoofd. U voelt zich steeds weer als toen tijdens die ervaring.
  • Vermijden:U wilt er liever niet over praten of aan denken en vermijdt situaties die aan het trauma herinneren
  • Verhoogde waakzaamheid: U staat altijd op standje “scherp”, bent (te) snel geprikkeld en schrikt snel en voelt zich gespannen. Het beleven van plezier is ook erg lastig.

 

Raymedy en PTSS                          

De PsyChi behandeling van de Raymedy methode maakt het mogelijk om in korte tijd de scherpe kantjes van de herinneringen af te halen door op cel niveau in te grijpen met lichtsignalen en magneetveldtherapie.  Het helpt  om los te komen, los te laten en weer in uw kracht te komen.

Klant ervaringen

 Liesbeth , PTSS

Klacht(en) voor de Raymedy behandeling was/waren: Na mijn herseninfarct eind 2014 en slagader operatie, heel veel last van nachtelijke dromen. Herinneringen vanaf mijn vierde jaar tot in 2014 ergens. Alles wat me was/is overkomen. Het beheerste mijn leven en ik wilde dit graag, gewoon weg hebben. Men noemde het P.T.S.S. Ik heb 3 behandelingen gehad.

Mijn ervaring met Raymedy: Gewoon in een woord GEWELDIG. Zowel degene die je aan de telefoon krijgt, als de balie medewerkers en de therapeuten.
Beleefd, bezorgd als je niet goed uit je woorden komt. Werkelijk grandioos. Ik voelde me er veilig , op mijn gemak en ook thuis.

Het resultaat van uw behandeling? Fantastisch, na een behandeling was ik mijn dot watten, die ik sinds mijn infarct achter onder in mijn hoofd had zitten kwijt. Heerlijk als je de wereld in kunt kijken en deel kunt nemen aan alles, zonder steeds te moeten denken euh?? wat bedoelen ze, of wat is dat nu.
Na de laatste twee behandelingen sta ik helemaal positief in het leven.

Ik heb o.a. geen last meer  van het misbruik wat jaren heeft geduurd, geen last van een narrige dreigende vader, die losse handjes had ( maar die overigens niets met het misbruik te maken heeft). Geen last van een zeer narrige aanwezige ex man, die ook  erge losse handjes had t.a.v. onze zoon, daar was ik toen in der tijd niet tegen opgewassen. Zo waren er nog wel meer vervelende dingen.
Het is geweldig om  al die nare zaken  kwijt te zijn. Ik ben heel goed geholpen, meer dan tevreden en ik kan het werkelijk een ieder aanraden.
Maar ook familie en vriendschap verlies na mijn echtscheiding. Ik weet dat zoiets kan, maar als men je nodig heeft dan is het pais en vree, doch zijn die jaren voorbij, ze hebben hun klusjes geklaard door jouw hulp, dan ben je bedankt en wordt je weggedaan als een vieze dweil.
Pijn doen die dingen, je raakt jezelf en zelfvertrouwen helemaal kwijt.
Na de behandeling bij Raymedy ben ik van alles af. Gelukkig mens ben ik nu.

Ik geef mijn Raymedy Therapeut een: 10

Ik geef mijn Raymedy behandeling een: 10

Ik geef jullie bedrijf totaal een: 10

Ik had de volgende twijfels/bezwaren voor dat ik een afspraak maakte: Geen onduidelijkheid, ook geen twijfels. Ja toch, was erg benieuwd of het bij mij ook zo goed zou werken als bij degene, die mij Raymedy heeft geadviseerd.

Dhr. van schaik praat over i-Health. Dit was tot 2016 de naam van de Raymedy methode. 

Seksueel misbruik, PTSS, dissociatiestoornis, depressie en paniek (Jessy, Doetinchem)

“Ik heb een complexe kindertijd en jeugd gehad waardoor ik mezelf niet als evenwichtige volwassenen heb kunnen ontwikkelen; verstoorde emotionele en fysieke relaties binnen ons gezin, seksueel misbruik binnen de familie, het zwijgen en in stand houden van geheimen. Als tiener kreeg ik al te maken met depressies en paniekaanvallen. Vanaf mijn zestiende ben ik hiervoor lange tijd door middel van met name psychotherapie behandeld, maar pas halverwege mijn twintiger jaren ben ik daadwerkelijk gaan praten over het seksueel misbruik. In die periode werd ook duidelijker dat ik een dissociatiestoornis en PTSS had en in de jaren erna is mijn zorg uit gegaan naar het onder begeleiding leren leven met deze stoornissen, het afmaken van mijn opleiding en een leven opbouwen. De depressies namen af, de paniekaanvallen werden veel minder en ik rondde mijn opleiding af, vond een leuke baan en een fijne partner. Maar na een aantal jaar kwam ik alsnog weer steeds meer in de knel in mezelf. Ik wist niet waarom, maar ik voelde me steeds minder goed  en ik voelde me vaak erg boos.  Met name in mijn werk voelde ik me steeds minder krachtig en gelukkig en het werken met mijn (zorg intensieve) leerlingen viel me steeds zwaarder.  Uiteindelijk werd ik twee jaar geleden flink ziek en had ik om de week hevige migraine aanvallen. Het heeft lang geduurd voor ik begreep dat mijn lijf de sneltrein waar ik in zat wilde stoppen. Ik ben een dieet gaan volgen voor mijn migraine, ben in therapie gegaan, heb emdr behandelingen gehad, maar buiten dat ik fysiek opknapte en mijn migraine verdween werden mijn paniek aanvallen en angsten steeds heviger.  Ik kon niet werken en kwam nauwelijks meer buiten.

Toen ik bij  Raymedy kwam  was dat vooral voor mijn paniekaanvallen en angsten. Ik vertrouwde niet meer op mezelf en niet meer op de mensen om me heen. Ik was zo gesloten geworden dat ik niet meer kon en wilde praten. Ik wilde me weer beter gaan voelen maar wist niet meer hoe.

De behandelingen bleken mentaal en fysiek niet belastend en dat is erg prettig. Ze zetten mijn lijf en mijn geest op rust.  Het voelt alsof ik nog nooit zo weinig heb gedaan, maar dat ik tegelijkertijd nog nooit zo hard gewerkt heb. Ik ben weer gaan voelen wie ik ben, wat ik wil, wat ik nodig heb. Ik heb ontdekt hoe het voelt om van binnenuit te voelen en van daaruit de wereld in te stappen in plaats van alles wat ik voel, denk, wil en beleef af te laten hangen van wat er van de buitenwereld naar binnen komt. De behandelingen hebben me geholpen om mijn schaamte en verkramping los te laten waardoor ik me nu weer opener durf op te stellen en durf te veranderen. De behandelingen hebben het makkelijker gemaakt om mijn pijn onder ogen te zien en deze te durven leren gaan voelen zodat ik mijn pijn ook eindelijk los kan leren gaan laten. Ik durf weer voor mezelf te kiezen. En ik heb inmiddels weer gesprekken met een coach. Ik ben weer op weg.