Stoppen met roken is eigenlijk niet zo moeilijk!

U weet zelf wel dat roken niet echt handig is. Het is niet goed voor uw gezondheid en al helemaal niet goed voor uw portemonnee. Rekent u maar eens uit wat u met dat geld kunt doen dat u jaarlijks wegblaast.

Stoppen met roken is in feite niet zo moeilijk. Roken is ook een overtuiging. Een pittige overtuiging die zich heeft vastgesteld in uw hoofd. Met de PsyChi methode van Raymedy kunnen u en uw therapeute de overtuiging ombuigen. Natuurlijk begint het bij u, u moet willen stoppen. Maar als de knop eenmaal om is dan kan de Raymedy methode uw overtuiging dusdanig aanpakken dat het stoppen met roken voor u geen uitdaging meer is. Er zijn al heel wat pakjes sigaretten in onze praktijk achter gebleven.

Ach, 1 sigaret kan geen kwaad

Madea (Geldrop 42 jaar) Ik probeerde al een lange tijd te stoppen met roken. Eenmaal de knoop doorgehakt ging het redelijk goed. Totdat ik op feestjes kwam, gezellig op een terrasje ging zitten en dacht: “ach 1 kan geen kwaad”. Voordat ik het wist was ik weer begonnen met roken. Weer een datum geprikt en hup: poging 2 om zelf te stoppen zonder hulpmiddelen.

Ik was constant in strijd. Mijn hersenen wilden niet gaan roken, maar mijn lichaam wel. Wel, niet, wel, niet…. Zwaar frustrerend en vermoeiend. Uiteindelijk heb ik besloten om een behandeling te doen bij Raymedy. Voordat ik naar de afspraak ging had ik al een half pakje opgerookt. Het idee dat ik daarna niet meer mocht roken beangstigde me. Tijdens de behandeling moest ik me een aantal situaties voor de geest halen en een aantal vragen beantwoorden. Na 1,5 uur stond ik weer buiten. Ik was zelf wel sceptisch of dit zou werken, maar stond er wel voor open.

Inmiddels is het een jaar geleden en ben nog steeds gestopt met roken. En het mooiste van alles, sinds de behandeling heb ik geen strijd gehad met mijn hersenen en lichaam. Ze waren het beide eens dat ik wilde stoppen. Ook de behoefte om te roken heb ik niet. Kortom ik kan nu zeggen: Ik ben rookvrij en het heeft me geen moeite gekost om te stoppen!!!

Toverkol uit Eindhoven

Pim (Nuenen 46 jaar) Natuurlijk wist ik al lang dat roken niet goed voor me was. En natuurlijk heb ik net als heel veel andere mensen al diverse pogingen ondernomen om te stoppen. Steeds lukte het niet. Ik heb een baan met veel stress en moet ook vaak naar het buitenland en dan stap je makkelijk weer in die val. Steek je er toch weer een op. Mijn zoon was bij Raymedy geweest voor zijn knieën en dat gaf een heel goed resultaat. Dus toen mijn vrouw vertelde dat ze ook iets aan het roken konden doen heb ik een afspraak gemaakt. Ik had er niet veel vertrouwen in eigenlijk, ik had het al zo vaak geprobeerd.

Ik was nog nooit behandeld bij Raymedy dus alles was nieuw voor mij. Moet dit mij gaan helpen dacht ik tijdens de hele behandeling. In de auto terug kon ik alleen maar denken, waarom zou dit nu helpen en ging het anders niet. Maar nu 5 maanden verder weet ik wel dat het helpt. Ik heb geen sigaret meer aangeraakt en heb er ook nauwelijks behoefte aan gehad. Ik noemde mijn therapeut die ik onlangs ergens anders tegen kwam gekscherend de toverkol uit Eindhoven maar eerlijk is eerlijk. Ik ben van het roken af met een behandeling van een uur.  Ik vertel het nu iedereen die een sigaret opsteekt.