Depressie of trauma

Lichamelijke klachten kunnen ook bij het ziektebeeld van depressieklachten voorkomen. Uw klachten hebben natuurlijk invloed op uw gedachten en gedrag. Klachten die men vaak tegen komt in verband met een depressie zijn:

 • Makkelijk huilen
 • Somber zijn en hebt nergens zin in.
 • U vindt niets leuk en hebt geen energie.
 • U voelt je schuldig en waardeloos: ‘Ik stel niets voor’.
 • U voelt je vaak  wanhopig en machteloos.
 • U voelt je doodmoe.
 • Niet zoveel zin om te eten.
 • U slaapt te veel of juist te weinig.
 • Onverklaarbare pijnen, rug, borst en hoofd.
 • Duizelig of trillende handen.
 • Je bent snel boos en geïrriteerd.
 • U piekert wat af en concentreren is lastig
 • U kunt moeilijk besluiten nemen.
 • Stilzitten is lastig of u bent juist niet vooruit te branden.

Natuurlijk hoeft u niet al deze klachten te hebben maar herkent u het een en ander of is de diagnose door uw huisarts al gesteld dan is een PsyChi binnen Raymedy centrum Eindhoven een goede zet.

Levensmoe 

(Hans) Heel erg negatief was ik, Ik keek mezelf niet meer aan in de spiegel en er waren momenten dat ik het leven helemaal niet meer zag zitten. Een negatieve omgang met mijn stiefmoeder. Het verleden wat me maar bleef achtervolgen (vooral over de laatste 24 jaar): scheiding ouders, verschillende verhuizingen van Nederland naar het buitenland en terug, gepest op school, diagnose PDD-NOS, hersenletsel. Verder altijd veel chaos in mijn hoofd. Deze klachten had ik 24 jaar In die tijd ben ik  naar de Psycholoog geweest een aantal keren. Hier en daar om hulp gevraagd, maar nooit voor mij de juiste hulp gevonden, waardoor de chaos in mijn hoofd bleef voortbestaan.

Een dag na de eerste Raymedy behandeling  merkte ik meer rust in mijn hoofd. Na de volgende behandeling merkte ik nog meer rust. Omgang met stiefmoeder is ook al vrij snel verbeterd. De Raymedy behandelingen vind ik geweldig. Gezien de lange tijd van klachten, en de korte tijd van behandelingen toch dit resultaat. Dat voelt erg goed voor mij.

Het effect is dat ik beter in mijn vel ben komen te zitten. En positiever denk over mezelf en daardoor ook mezelf weer durf aan te kijken in de spiegel. Ik voel me een stuk beter en minder snel uit balans!  Bedankt voor je hulp!

Trauma/Psy Chi behandeling

(Marielle, ‘s-Hertogenbosch) Ik wil graag laten weten hoe fijn ik de Raymedy behandeling heb ervaren. Ik heb me erg veilig gevoeld bij Mechthild. Omdat ik dat niet zo vaak heb is dat al heel bijzonder. Het heeft er ook voor gezorgd dat ik me open kon stellen voor de dingen die ik voelde en die naar voren kwamen. Dankzij de prettige en rustgevende benadering heeft Mechthild  ervoor gezorgd dat ik in alle rust dingen kon doorleven. Vooral de dingen die ik als kind heb meegemaakt zijn voor mij soms nog steeds moeilijk.

Toen ik 8 jaar oud was is mijn oudste broer overleden en dat heeft erg veel impact gehad. Mijn moeder was er vanaf dat moment niet echt meer voor de rest van ons gezin van 7 kinderen. Ik begrijp ook dat ze niet anders kon door haar verdriet. Als oudste meisjes waren mijn zus en ik ineens de spil waar alles om ging draaien, echter pas 8 en 10 jaar oud. De moeilijke momenten die ik toen als kind ervaren heb zijn me heel goed bijgebleven. Tijdens de sessie heb ik dit opnieuw ervaren, de pijn, het huilen van mijn moeder, het huilen van mijzelf waar geen ruimte meer voor was. Huil maar niet zei mijn moeder heel vaak. Je tranen heb je misschien nog weleens harder nodig. Dat heeft mijn leven lang een rol gespeeld. En huilen of het uiten van emoties was dus eigenlijk alleen voorbehouden aan iemand die iets heel ergs had meegemaakt. Het kwijtraken van een kind. Toen mijn man Michel en ik later geen kinderen konden krijgen is het huilen opnieuw gestopt, zo stil als het toen was is het nog nooit geweest in mijn leven.

Deze woorden schrijf ik nu neer omdat ik deze momenten bij Mechthild opnieuw beleefde en wel verdrietig mocht zijn. Dus ik mocht voelen wat ik voelde. En dat was echt heel bijzonder. Nu, al weer een hele tijd na de behandeling merk ik dat het nog steeds helend werkt. Het is een fijn om dat te mogen ervaren. Ik merk nu nog steeds dat de woorden die ik als ‘huiswerk’ heb meegekregen, ‘sterk’, ‘stabiel’ en ‘veerkrachtig’ vaak in mijn gedachten zijn en dat doet goed. De nacht na de behandeling heb ik 10 uur geslapen, het erg koud gehad. In de middag ben ik opnieuw even gaan slapen en ‘s avonds ben ik weer vroeg naar bed gegaan. Daarna voelde ik me beter worden en veel rustiger.

Heel fijn vond ik ook dat Mechthild zei op het einde van de sessie dat ik mijn liefde mag geven aan kindjes die het moeilijk hebben op de afdeling waar ik werk en van daaruit liefdevol kan handelen en de dingen doen die nodig zijn voor een kind. Ik ben Mechthild heel dankbaar voor de liefdevolle behandeling. Ik denk er vaak aan terug en steeds werkt de warmte helend en liefdevol.