Ziekte van Dupuytren aanpakken zonder operatie

Bij deze vervelende aandoening zijn de vingers krom gegroeid en kunnen daardoor niet meer goed gestrekt worden. Deze ongeneeslijke ziekte ontstaat vaak bij  vijftigplussers en komt acht keer vaker voor bij mannen dan vrouwen. Wanneer er knobbeltjes in één of beide handpalmen ontstaan, dan heeft u mogelijk deze aandoening. Hierdoor is bijvoorbeeld werken met een computermuis of een biertje vasthouden al pijnlijk.

Bij de ziekte van Dupuytren is er sprake van een vermeerdering en verdikking van de bindweefsellaag die tussen de huid van de handpalm en de onderliggende bloedvaten en pezen ligt. Er ontstaan knobbels en strengen onder de huid. Na verloop van tijd verschrompelt het overtollige bindweefsel, waardoor de vingers krom trekken en niet meer recht gebogen kunnen worden.  De Ziekte van Dupuytren kan operatief behandeld worden maar komt daarna meestal weer terug en is er veel kans op zenuwbeschadigingen.

Oorzaak van de ziekte van Dupuytren

De oorzaak is nog niet helemaal vastgesteld. Wel is bekend dat er een grote erfelijke factor aanwezig is. Het bindweefsel gaat zich verdikken en dat wordt vaak veroorzaakt doordat er veel afvalstoffen in het lichaam zitten.

Ziekte van Dupuytren en Raymedy

Door de Raymedy behandeling bespaart u uzelf een operatie.  Door middel van het thuisbehandelen via de Raymedy methode kunt u zonder revalidatie of oefeningen de bindweefselknobbel weer kleiner maken. Hierdoor is de hand snel pijnvrij.

Client ervaring: John, 52 jaar

“Bij toeval hoorde ik dat ik last had van Dupuytren. Mijn vriendin voelde mijn hand en herkende de aandoening meteen. Omdat zij ervaring heeft met de Raymedy thuisbehandelingen stelde zij voor om een paar weken intensief hiermee aan de slag te gaan. De knobbel en streng was al best groot en voelde in die periode hard aan.

Ik heb nu 5 weken intensief thuis behandeld en vind het zeer de moeite waard. Ik voel zelf dat mijn hand een stuk zachter aanvoelt. De knobbel voelt nu nog als een speldenknop en ik  kan met mijn hand prima functioneren. Ik werk veel aan de computer en gebruik de muis intensief zonder beperkingen.

Geen operatie met langdurige revalidatie  nodig gehad gelukkig. Als de situatie zou verergeren dan stel ik voor om weer een paar weken thuis te gaan behandelen. Goed te doen in mijn eigen tijd en prima resultaat.”