Peesblessure tot 3 keer sneller hersteld

Een peesblessure kan heel divers zijn.  Van totale verscheuring van de pees tot het afnemen van de sterkte door ouderdom.  Berucht is de peesscheur die optreedt bij sporters.  Vooral bij sporters die enkele jaren niet hebben getraind en die hun sport ineens weer, fanatiek, opnemen.
Een pees kan ook gedeeltelijk doorscheuren. Dat lijkt sterk op een peesontsteking.  Peesblessures kunnen acuut zijn  en in chronisch. Berucht is het chronische letsel van de achillespees, dat leidt tot langdurige klachten.

Oorzaak

Een peesblessure komt vaak door overbelasting pees-bot. De spier zit via de pees vast aan het bot. Die peesaanhechting is vrij kwetsbaar.
Bij veelvuldige overbelasting kunnen daar veranderingen optreden, die erg veel klachten kunnen geven.

Peesblessure en Raymedy

Met de behandeling van Raymedy herstelt u tot 3 keer zo snel. De Raymedy behandeling werkt op de doorbloeding, het trauma en de spieren om de pees heen.  Door middel van een scan wordt gekeken waar uw lichaam het meest behoefte aan heeft. Ook wordt er gekeken naar vitaminen en mineralen tekorten of eventuele verzuring.  De behandeling gebeurt deels bij Raymedy centrum Eindhoven maar deels kunt u de behandelingen ook thuis uitvoeren.  Hierdoor kunt u dagelijks aan uw herstel werken via de Raymedy apparatuur die u mee naar huis neemt.

3/4e Afgescheurde kruisband, operatie voorkomen