Hamstringblessure

Een hamstringblessure is lastig en pijnlijk! De hamstring is een groep van drie spieren aan de achterkant van uw been. Deze spieren lopen van uw zitknobbel naar de binnen- en buitenzijde van uw knie. Door een verkeerde beweging kan een van de spieren van de hamstring inscheuren of verrekken. Meestal ontstaat de blessure  tijdens een sprint. U voelt dan plots een hevige pijn midden in uw hamstring. Bij een hoge trap, een spagaat of een sliding kan je hamstring ook verrekken. De pijn die je voelt zit dan meer richting je bil.

Oorzaak & Raymedy behandeliing

Weefsel dat verzuurd is gaat makkelijker kapot dan gezond, goed doorbloed weefsel. Raymedy zal kijken naar de oorzaak van verzuring en gebrek aan herstel. Dit onderzoek gebeurt door middel van een 24-punts meting van de energiebanen en een thermografische scan, zo weet u binnen korte tijd wat de oorzaak van de eventuele verzuring is en kan de behandeling beginnen. Door de oorzaak aan te pakken en rechtstreeks op de pezen en spieren te werken met de Raymedy apparatuur versterkt u uw spieren en gaat het het herstel vele malen sneller.

Client ervaring:   Edo, Sint-Oedenrode,  28 jaar

Na het oplopen van een hamstringblessure in een hockeywedstrijd heb ik direct de dag erna een echo laten maken bij een fysiotherapeut. Bij de echo werd een scheur in de hamstring ontdekt met een diameter van 1,5 centimeter en werd aangeven dat het herstel 4 a 5 weken zou gaan duren. Om het herstel te bespoedigen was ik van plan om gebruik te gaan maken van de Raymedy methode.

Om sneller te herstellen was ik van plan om gebruik te gaan maken van de methode met lichtsignalen en magneetveld met de hoop om zo de eerste seizoenshelft, die op dat moment nog zes weken duurde, nog iets te kunnen betekenen voor mijn team. Dit nadat ik van een teamgenoot had vernomen dat deze methode bij dezelfde blessure het herstel met twee weken had kunnen verkorten t.o.v. de hersteltijd die normaliter voor een dergelijke blessure staat. Ook de betreffende fysiotherapeut was bekend met Raymedy en had eerder soortgelijke resultaten gezien. Dit had mij overtuigd om  deze therapie te gaan doen. Vervolgens heb ik de scheur over een periode van drie weken dagelijks met zowel de Ezilight voor de lichtsignalen als de Raycer met AFT en magneetveld behandeld.

De fysiotherapeut vertelde dat dit met de huidige kennis op fysiologisch gebied niet te verklaren is maar dat dergelijke resultaten na behandeling met Raymedy niet kan onderkennen. Ik kan deze methode dan ook aan iedereen aanraden en wil Raymedy Centrum Eindhoven bedanken voor de behandeling!