Restless legs syndrome

Rusteloze benen…. je zult het maar hebben. De  een onbedwingbare drang om de onderbenen, knieën en soms de armen te bewegen. Een volle nacht slapen zit er dan in ieder geval niet meer in. Maar ook een avondje TV kijken wordt een uitdaging. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van die onrust. Raymedy centrum Eindhoven zoekt tot het gaatje om de benen (en eventueel armen) weer rustig te krijgen waardoor u waarschijnlijk weer van uw welverdiende nachtrust kunt genieten.

Client ervaring

Brendy, Restless legs & slapeloze nachten (48 jaar Vught)

“Ik had al jaren last van rusteloze benen RESTLESS LEGS SYNDROME met een moeilijk woord. Als we s ’avonds op de bank gingen zitten om een film te gaan kijken. Was dat altijd voor korte duur kon nooit stil zitten want dan kreeg ik de friemel in mijn benen dat deed geen pijn maar Was vreselijk irritant je kunt je benen niet stil houden en hebt het gevoel dat er honderden mieren in en over je benen lopen. Het enigste wat dan hielp was staan en lopen nou dan maar staand hangende over een stoel de film afkijken. Ach erg ongezellig maar er zijn ergere dingen denk je dan.

Toen kwam het punt dat ik daar ook snachts  last van kreeg en dat werd steeds erger allerlei middeltjes geprobeerd. Huisarts geweest Osteopaat geweest het hele internet af gezocht en denk bijna alle tips en trucs uitgeprobeerd maar dit alles zonder enig resultaat. Om enig idee te geven hoe mijn nacht eruit zag 23.00 uur naar bed 23.30uur er weer uit vaatwasser uitruimen en weer terug even slapen en  naar 1 uurtje er weer was uit droger en opvouwen, glas water en weer terug zo ging dat de hele nacht door. Ik sliep nooit langer dan 1 uur achter elkaar want dan werd ik door die onrustige benen weer wakker en blijven liggen is echt geen optie dat gaat gewoon niet.

Mijn man die ook behandeld werd door Claudia bij Raymedy centrum Eindhoven was ook van zijn klachten af en voelde zich velen malen beter had al meerdere malen gezegd “probeer dit dan ook eens” en naar veel aandringen dan toch ook maar de stap gewaagd.

Ze wist mij eigenlijk al snel de 1e behandeling te vertellen wat het probleem was, ze schrok ervan hoe laag mijn energie nog maar was maarja wat wil je als je al bijna een jaar uren beneden bent omdat je niet kunt slapen 4 uur slapen per nacht en dan niet eens 4 uur achter elkaar. Was voor mij een hele prestatie. Maar waren het er vaker minder dan meer. Ik was helemaal op kapot doodmoe en als moeder en vrouw zeker niet meer de leukste mama en vrouw die je je kunt wensen. Sommige mensen hebben een kort lontje maar ik had zelfs geen lontje meer.

We zijn de behandeling gestart en na de 2e keer dat ik behandeld werd had ik zelfs al 1 keer een nacht van 6 uur aan een stuk gemaakt. Ik was dol gelukkig, In totaal heb ik 5 behandelingen en wat huisbehandelingen gehad en heeft ze nog een bacterie aangepakt die ik had. In die weken ging ik me steeds beter voelen en beter slapen kan nu gewoon gezellig op de bank een film kijken zonder irritante benen, En slaap  weer de hele nacht ik voel me gewoon een ander mens en ben weer gewoon mijn eigen en die was ik echt even kwijt.

Slapen lijkt zo simpel maar kan soms heel erg moeilijk zijn”.