Inslaap probleem, Lize 11 jaar

Het gaat echt supeeeer goed met slapen! Ik gebruik het matras niet meer, maar dan ook echt niet meer! Het matras staat zelfs niet meer bij mijn moeder in de slaap kamer! En ik slaap sinds twee weken weer op mijn eigen kamer op zolder. Het is echt gewoon een wonder.

Echt  heel erg dankjewel !!!!!

Al 2 jaar pijn in de knie (Bas, 11 jaar, Nuenen)

3 jaar geleden, tijdens een wintersportvakantie, maakte ik een enorme smakker met mijn snowboard. Mijn knie deed enorm zeer, maar de foto’s wezen gelukkig uit dat er niets gebroken was. Een weekje rust in een brace werd voorgeschreven en daarna was de pijn ook weg. Ongeveer een half jaar later, een ochtend na een voetbaltraining de avond daarvoor, kon ik niet meer uit bed komen. Ik kon mijn knieën niet meer buigen. Na een paar dagen werd het beter, maar iedere keer als ik had gesport, kwam het weer terug. De huisarts dacht dat het groeipijnen waren en vond het niet nodig om door te verwijzen. Maar toen het al 6 maanden aanhield, hebben we aangedrongen op een doorverwijzing. In het ziekenhuis wisten ze het ook niet precies en dachten dat het misschien reuma zou zijn. We werden doorverwezen naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Daar kwamen ze al snel tot de conclusie dat het zeker geen reuma was. Er volgde een reeks van onderzoeken, echo’s, foto’s en een MRI. Uiteindelijk kregen we te horen dat het wel met de groei had te maken en dat deze pijnen voorlopig dus nog niet over zouden gaan. Wel werd aangeraden om samen met de fysio langzaam weer te gaan sporten om toch in beweging te komen. Na een hele tijd met de fysio te hebben gesport, kwamen we toch al snel tot de ontdekking dat het niet veel beter ging worden. Het buigen ging iets beter, maar ik werd stijver in mijn rug en moest, als ik even had gezeten, weer echt “op gang komen”.

Via een kennis kwam ik bij Raymedy terecht. Bij de meting en de scan kwam er iets erg “verrassends” uit. De klachten kwamen niet door groeiproblemen, maar doordat mijn nek scheef stond, opgelopen bij de klap met mijn snowboard. Doordat ik al die tijd zoveel pijn had, was mijn lijf ook echt “op”. Ik voelde me doodmoe. Door een aantal behandelingen bij Raymedy, voelde ik me steeds fitter worden. Voor mijn nek ben ik ook bij de manueel therapeut onder behandeling en met de fysio ben ik mijn conditie weer aan het opbouwen. Ik heb me al heel lang niet meer zo fit gevoeld! Ik kan weer sporten zonder pijn en kan zelfs weer hurken en op mijn knieën zitten. Dat heb ik al die tijd niet gekund!!

Tic (Lonneke 7 jaar)

Lonneke had een tic. Ze knakte steeds met haar vingers en later ook met de gewrichtjes van haar tenen.

Via de zus van haar moeder kwam ze in contact met Raymedy.  Tijdens een Psychi behandeling voelde Lonneke de tic uit haar lichaam wegtrekken. “Zo, het is weg” zei ze kordaat.”  Even is Lonneke stil dan zegt ze “als het binnen een minuut niet meer gebeurt is het helemaal weg!” En ze had gelijk, de tic om steeds haar vingers en tenen te laten knakken was en bleef weg.

Een paar dagen later tijdens de lunch zegt ze tegen haar moeder : “mama, ik ken een fee. Haar moeder kijkt verbaasd waarop Lonneke zegt “Ze heet Mechthild en het is een toverfee.”