Scheurtje in de meniscus

Een veel voorkomend probleem: een kleine of grote scheur in één van de menisci. De Meniscus zijn twee losliggende stukjes kraakbeen in de vorm van een sinaasappelschijf. Ze bevinden zich aan de binnen- en buitenzijde van de knie. De belangrijkste symptomen van een gescheurde meniscus zijn: pijn en vocht in de knie.

Op de meniscus word bij bewegingen grote kracht uitgeoefend. Hierdoor is dit kraakbeen erg kwetsbaar. Bij een krachtige draaibeweging – bijvoorbeeld bij sport, werk of bij een ongeluk – wordt de druk zo groot, dat er een kleine of grote scheur in de meniscus kan ontstaan. In de meeste gevallen raakt de meniscus aan de binnenzijde beschadigd. De meeste letsels aan de meniscus ontstaan tijdens sporten. Dit wordt daarom ook wel de ‘voetbalknie’ genoemd.

Een meniscus kan ook scheuren als gevolg van slijtage van dit kraakbeen

Meniscus & Raymedy

In het gunstigste geval kan de meniscus zichzelf binnen een paar maanden genezen. Voorwaarde is wel dat de meniscus goed doorbloed is. Licht fietsen op een hometrainer en druk vermijden is daarom belangrijk.

De behandelingen met de Raymedy methode zorgen voor de stimulering van de doorbloeding en het versterken van de spieren en pezen rond de knie. Daarnaast kan de kwaliteit van het kraakbeen bevorderd worden. Door dat u thuis ook kunt behandelen met de Raymedy apparatuur gaat het herstel vele male sneller dan zonder behandeling.

Cliëntervaring: Scheurtje in meniscus, Claudia, Eindhoven, 49 jaar

Tijdens een looptraining op vakantie voelde ik iets in mijn knie. Ik deed rustig, minder hardlopen, meer fietsen. na de vakantie bleef de pijn en een bezoekje aan de arts leerde dat het om een scheur in de meniscus ging. Dde afspraak voor de operatie werd een maand later gepland. In de tussentijd ging er iets mis met de knie operatie van mijn vriend. Ik was getuige van een slagaderlijke bloeding en dat deed me besluiten het op een andere manier op te lossen. Ik zocht heel internet af en speurde naar oplossingen. Ik zag wel dat bewegen goed was. Dus ik ben direct een uur per dag op de spinningfiets geklommen en tegelijk mezelf met de Raymedy thuisbehandeling onder handen genomen. De thuisbehandeling werkt sterk op de doorbloeding en hersteld pezen spieren etc. Ook als is de meniscus geen pees, het deed goed. Na een week van trainen en behandelen sliep ik weer door, want dat vond ik het grootste probleem. Na 3 weken kon ik volledig sporten en heb ik de operatie afgebeld. Wat heerlijk om zelf weer eens de kracht van Raymedy te ervaren. Natuurlijk zie ik de mensen op mijn behandeltafel opknappen en zie ik blessures verdwijnen maar als je het dan weer eens zelf mee maakt dan geeft dat weer een super boost! Ik heb mezelf een operatie en de verzekering een behoorlijke kostenpost bespaard: TROTS op Raymedy!